به گزارش روابط عمومي مركز، دكتر محمدرضا تابان در مصاحبه با ایرنا افزود: ماه رمضان، ماه ضیافت و رحمت الهی است که همگان دوست دارند تا حد امکان در این ضیافت الهی شرکت و از برکات و رحمات این ماه بهره مند شوند. ادامه....
به گزارش روابط عمومي مركز، دكتر محمدرضا تابان در مصاحبه با ایرنا افزود: ماه رمضان، ماه ضیافت و رحمت الهی است که همگان دوست دارند تا حد امکان در این ضیافت الهی شرکت و از برکات و رحمات این ماه بهره مند شوند.
وی گفت: خوشبختانه بسیاری از بیماران قلبی، عروقی و فشار خونی با تغییرات کوچکی در روش زندگی و رعایت رژیم غذایی و گاهی اوقات با تغییر در نوع داروها و رژیم دارویی با اجازه پزشک معالج می توانند از برکات این ماه بهره مند شوند .
دکتر تابان با تاکید بر اینکه تمام بیماران باید در مورد امکان روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند، افزود: به طور کلی بیمارانی که بیماری فعال و جدید قلبی نداشته و علایم قلبی و عروقی بارز مانند درد سینه، تپش قلب یا تنگی نفس با فعالیت های مختصر ندارند، می توانند با تغییر در رژیم دارویی و تبدیل داروهای کوتاه اثر به طولانی اثر برای استفاده یک یا دو بار در روز، روزه بگیرند .
وی با بیان اینکه روزه داری با کنترل برخی از عوامل خطر می تواند در بسیاری از بیماران قلبی و عروقی مفید واقع شود، افزود: در طی روزه داری به دلیل رعایت رژیم غذایی و ناشتایی طولانی مدت چربی های مضر خون و میل به کشیدن سیگار در افراد کاهش می یابد .
این فوق تخصص قلب و عروق اظهار کرد: روزه داری می تواند فشارخون های ضعیف را تا حدی کنترل کند و در بیماران با دیابت کنترل شده در ساعات روزه داری میانگین های قند خون پایین تر خواهد بود که کنترل این عوامل می تواند خطر پیشرفت بیماری ها را کاهش دهد .
وی ادامه داد: در این ایام افراد کمتر عصبانی شده و استرس کمتری را خواهند داشت و کاهش و کنترل استرس نقش بسیار مهمی را در کاهش وقایع قلبی عروقی به همراه دارد.
دكتر تابان افزود: بیماران قلبی و عروقی که مبتلا به بیماری تنگی یا انسداد عروق کرونر قلبی یا با سابقه سکته قلبی هستند در صورتی که بیماری جدید و بیمار درد سینه فعالیتی ندارد در صورت داشتن استطاعت بدنی روزه داری با نظر پزشک معالج بلامانع است .
وی ادامه داد: در بیمارانی که به تازگی سکته قلبی کرده و یا دچار انسداد عروق قلبی شده اند، معمولا چهار تا شش هفته اجازه روزه داری داده نمی شود.
وی اضافه کرد: پس از این مدت در صورت نداشتن درد سینه فعال یا علایم نارسایی قلبی با تنظیم داروهای مصرفی روزه داری بلامانع خواهد بود .این متخصص داخلی گفت: در بیماران با نارسایی قلبی خفیف روزه داری منعی ندارد، اما در موارد نارسایی قلبی پیشرفته با توجه به ساعات ناشتایی طولانی روزه داری مناسب نخواهد بود و لازم است با پزشک معالج مشورت شود .وی اظهار کرد: در بیماران با آریتمی یا تپش قلبی معمولا روزه داری مشکلی را ایجاد نمی کند و بیشتر این بیماران می توانند با آرامش خاطر در ضیافت الهی شرکت کنند . وی افزود: بیماران فشار خونی که فشار خون آنها با درمان دارویی کنترل شده روزه داری منعی نداشته و می توانند با اجازه پزشک خود و در صورت لزوم تبدیل داروها به داروهای طولانی اثر از برکات این ماه بهره مند شوند .
دکتر تابان ادامه داد: در فشار خون های بسیار بالا که با سه یا چهار دارو به خوبی کنترل نمی شود معمولا روزه داری توصیه نمی شود و لازم است بیماران با پزشک معالج خود مشورت کنند . وی گفت: در مورد بیماری های دریچه ای در صورتی که بیمار بدون علامت باشد یا علایم بیماری خفیف باشد روزه داری منعی ندارد. وی تاکید کرد: در بیماران با سابقه جراحی باز قلبی یا تعبیه استنت (فنر قلبی) در صورتی که فرد از نظر قلبی در وضعیت با ثبات قرار گیرد و دارای استطاعت بدنی برای روزه گرفتن باشد معمولا با تایید پزشک می تواند روزه بگیرد .
این فوق تخصص قلب و عروق با بیان اینکه نکته مهم و قابل توجه برای بیماران رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده های افطار و سحری است، گفت: ضروری است بیماران پرهیزهای لازم از جمله مصرف نمک و غذاهای پرچرب را در هر حال رعایت کرده و از پرخوری یا خوردن سریع غذاها خودداری کنند. وی اضافه کرد: حفظ فعالیت بدنی و انجام ورزش در ساعات اولیه روز یا عصرها زمانی که هوا خنک است توصیه می شود. وی افزود: گنجاندن مواد فیبری مانند سبزیجات و کاهو و مصرف مقدار مناسب میوه لازم بوده و باید مورد توجه تمام بیماران قلبی و عروقی قرار گیرد .
لينك خبر در سايت ايرنا:
http://www7.as.irna.ir/fa/News/81218594/